Yritysten kehittämispalvelut (ELY)

Yritysten kehittämispalvelut (ELY)

Oletko kehittänyt uuden tuotteen tai palvelun? 

Markkinakartoituksen avulla voit selvittää kuinka kiinnostunut potentiaalinen asiakas on tuotteesta, mitä kehitettävää siinä vielä on ja mitkä ovat uuden tuotteen tai palvelun vahvuudet. Kuinka valmis tuote on markkinoille ja millä ominaisuuksilla sitä kannattaa markkinoida? Markkinakartoitus voidaan tehdä ELY konsultointina osana uuden tuotteen/palvelun kehitysprosessia.

Lue tästä kahdesta tutkimuksesta, jotka tehtiin joko Ely -projektina tai jotka soveltuvat sellaiseksi:

https://www.teetutkimus.fi/referenssit/markkinakartoitus-selvittaa-tuotteen-potentiaaliset-ostajat

https://www.teetutkimus.fi/referenssit/markkinatutkimus-vahvisti-tarkmetin-akkumagneettinostimelle-olevan-tarvetta-ja-kysyntaa

Onko tuotannossa pullonkauloja ja jotain tarttis tehdä?

Kartoitamme yrityksen toimintaa ja haastattelemme ydinhenkilöitä sekä selvitämme kehityskohteet niin asiakkaiden kuin henkilökunnan näkökulmasta. Keräämme konkreettista tietoa, jonka pohjalta annamme ratkaisuehdotuksia. 

Yritysten kehittämispalvelut - Tuottavuus ja digitalisointi

Konsulttina Satu Wivolin, tutkimustoimisto Teetutkimus.fi 

Kaipaako yrityksesi toiminta tehostamista tai selkeyttämistä? Etsitkö digitaalisia ratkaisuja, joilla voit kirittää liiketoimintaa? ELY-keskuksen palvelu auttaa hiomaan yrityksesi prosessit kuntoon.

Satu Wivolin Wicon Oy:stä on saanut ELY-konsultointioikeudet Tuottavuus ja digitalisointi -osa-alueessa. Hän haki konsultointioikeuksia ensimmäistä kertaa ja uusi kausi 2021-2022 on alkanut nyt maaliskuussa. Konsultointioikeuksien myötä Satu voi toimia ELY-keskusten yritysten kehittämispalveluiden palvelutuottajana valtakunnallisesti.

ELY-konsultointi on tarkoitettu pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää yhdessä kokeneen liikkeenjohdon asiantuntijan kanssa yrityksensä prosesseja tuottavuuden näkökulmasta. Yrityksen tarpeiden mukaan voidaan keskittyä esimerkiksi tuotanto-, palvelu-, laatu-, talous- tai seurantaprosesseihin tai toiminnan ohjaukseen.

ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalvelu eli kehpa sopii kotimaassa tai kansainvälisesti toimiville pk-yrityksille, jotka ovat vakiinnuttaneet toimintansa ja joilla on edellytykset kannattavaan toimintaan.

Konsultoinnin kesto on 2–5 päivää kerrallaan, ja se maksaa yritykselle 325 euroa + alv/päivä. Konsultointia voi saada korkeintaan 15 päivää kolmen vuoden aikana.

Konsultointipäiviä haetaan ELY-keskuksen sähköisessä järjestelmässä. Prosessi on helppo ja autamme hakemuksen tekemisessä.

Ennen Konsultointi-palvelun hakemista yrityksesi nykytila ja kehittämistarpeet tulee olla arvioitu esim. Analyysi-palvelussa. Jos yrityksesi nykytila on arvioitu muuten ja kehittämistarve on selvillä, voit hakea Konsultointi-palvelua ilman Analyysi-palvelua.

Tutustu Yritysten kehittämispalveluihin myös ELY-keskuksen sivuilla! https://www.ely-keskus.fi/web/yritystenkehittamispalvelut/konsultointi

 

Yritysten kehittämispalvelut (ELY)

 

Yritysten kehittämispalvelut lyhyesti

·         tarkoitettu pk-yrityksille

·         ELY-keskuksen alaisia ja tukemia palveluita

·         osa-alueet: analyysi, koulutus ja konsultointi

·         myönnetään 2–5 päivää kerrallaan ja yhteensä 15 päivää kolmessa vuodessa

·         konsultoinnin päivähinta 325,00 euroa + alv.

 

Miten palvelua haetaan?

 

·         Ota yhteyttä ELY-keskukseen, jos haluat neuvoja.

·         Valitse asiantuntija (toiveen konsultista voi esittää hakemuksessa)

·         Tee hakemus

 

Miten palvelu toteutetaan?

 

ELY-keskus tekee päätöksen palvelun myöntämisestä noin viikossa. Sen jälkeen konsultti laatii asiakkaan kanssa projektisuunnitelman, jonka hyväksymisen jälkeen konsultointi toteutetaan asiakkaan ja konsultin yhteistyönä.

Konsultti laskuttaa palvelun hinnan asiakkaalta palvelun toteuttamisen ja loppuraportin hyväksymisen jälkeen.

Voit lukea palvelusta tarkemmin Yritysten kehittämispalveluiden sivuilta.

 

Mitä ELY-konsultointi käytännössä tarkoittaa?

 

Konsultointiprojekteissa voimme määritellä selvityksen tai tutkimusprojektin aiheet, tehdä kartoituksen ja määritellä sen perusteella kehitysehdotuksen tai -toimintasuunnitelman. Konsultoinneissa voidaan myös suunnitella ja testata eri mittareita, joita tarvitaan yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä.

Tutkimusten aiheena on sekä asiakkaita, markkinoita että henkilökuntaa koskevat aiheet. Tutkimusten tulosten avulla löydämme lähtökohdan kehittämistoimenpiteille esim. koskien tuottavuutta, tuotteiden laatua, uusia tuotteita tai yrityksen toiminnan kehittämistä sisäisesti kuten henkilöstön koulutusta, rekrytointia, johtamista tai organisaatiorakennetta. Tutkimusten ja niiden pohjalta tehtyjen kehittämisprojektien avulla yritykset voivat aloittaa muutokset, joiden avulla tähdätään parempaan tulokseen ja kasvuun.

 

Palveluntuottajan yhteystiedot

 

Wicon Oy (2308154-4)

Asiantuntija Satu Wivolin

+358 400 682 298

satu.wivolin@wicon.fi

Wolffintie 36 rakennus F2

FI-65200 Vaasa

LinkedIn-profiili https://www.linkedin.com/in/satu-wivolin-368885/

ELY keskuksen logo kehpa logo fi